Passipoularidou’s Weblog

Οκτώβριος 20, 2010

ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ

Filed under: Uncategorized — Ετικέτες: — passipoularidou @ 6:47 μμ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗ ΤΗΣ 18-10-2010 ΚΑΤΑ ΤΗΝ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Τα τελευταία τριάντα – σαράντα χρόνια η ευρεία περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, που βρίσκεται ανάμεσα στους ορεινούς όγκους Πεντέλης και Πάρνηθας και στη λίμνη του Μαραθώνα, γνώρισε πληθυσμιακή έκρηξη. Η εξάπλωση του οικιστικού ιστού συνένωσε, στην πράξη, τους παλιούς οικισμούς – κοινότητες του ’70 και του ’80, και κατέστησε δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ τους, πολύ πριν εμφανιστεί ο Καλλικράτης. Πού τελειώνει ο Διόνυσος και πού αρχίζουν η Ροδόπολη και Δροσιά; Πού καταλήγει η Σταμάτα και πού ξεκινούν η Άνοιξη και ο Άγιος Στέφανος; Πού συναντά ο Άγιος Στέφανος το Κρυονέρι; 

Οι νεώτεροι στην ηλικία και οι κάτοικοι που εγκαταστάθηκαν μετά το 1990 στην περιοχή θα δυσκολευτούν να απαντήσουν. Αλλά, η ορθότητα της απάντησης μικρή σημασία έχει… Ελάχιστα ενδιαφέρει πλέον τον πολίτη σε ποιο κοινοτικό ή δημοτικό κατάστημα πρέπει να πληρώσει τα τέλη της ύδρευσης ή να γυρέψει ένα πιστοποιητικό… Άλλα είναι τα ζητήματα που τον απασχολούν…

Αυτό που επέφερε η συνένωση δήμων και κοινοτήτων μέσω της οικιστικής εξάπλωσης, πολύ πριν από τον Καλλικράτη, ήταν η εμφάνιση των τυπικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αστικές περιοχές, όταν αναπτύσσονται, από τη μια, με εκρηκτικούς ρυθμούς και, από την άλλη, χωρίς επαρκή προγραμματισμό.

Ακριβώς αυτά τα προβλήματα είναι που δεν έχουν σύνορα… Είναι τα κοινά μας προβλήματα…

Φυσικό περιβάλλον, πολεοδομικός σχεδιασμός και χρήσεις γης, συγκοινωνιακές υποδομές και δίκτυα, επάρκεια και ποιότητα υδάτων, αποχετευτικό και διαχείριση απορριμμάτων, διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και αποξένωση, προσωπική και συλλογική ανασφάλεια, υποδομές υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Πολλά από αυτά εμφανίζονται με ιδιαίτερη οξύτητα και επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα της ζωής, δηλητηριάζοντας την καθημερινότητα του πολίτη.

Με τον Καλλικράτη δημιουργήθηκε ο νέος Δήμος Διονύσου. Ανεξάρτητα από τις όποιες επιφυλάξεις και την ενδεχόμενη κριτική που ο καθένας μας θα μπορούσε να διατυπώσει για τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας, ο Καλλικράτης είναι πλέον πραγματικότητα και εμείς πρέπει να κερδίσουμε ένα στοίχημα. Το στοίχημα ενός ισχυρού και υγιούς Δήμου, με συνετή, δίκαιη και αποτελεσματική διοίκηση, που δεν θα καταργεί και θα ισοπεδώνει, αλλά αντίθετα, θα σέβεται και θα αναδεικνύει ισότιμα την ιδιαιτερότητα και την φυσιογνωμία κάθε περιοχής. Ενός Δήμου απαλλαγμένου από τις παθογένειες των μεγάλων οργανισμών (γραφειοκρατία, δυσκαμψία, απουσία προσωπικών σχέσεων) και τις στρεβλώσεις που κατά κανόνα ταλαιπωρούν τις δημόσιου χαρακτήρα διοικητικές δομές (εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, εγγενείς λειτουργικές αδυναμίες, φτώχεια σε ανθρώπινους πόρους και μέσα).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε σήμερα, και σε λίγες μέρες θα βρίσκεται σε κάθε σπίτι, στα χέρια κάθε δημότη, συντάχθηκε με πολλή περίσκεψη και προσοχή. Η δημοσίευση του προγράμματος δεν αντιμετωπίστηκε ως η συνήθης τυπική προεκλογική υποχρέωση.

Το έντυπο που διανέμουμε δεν είναι διαφημιστικό φυλλάδιο, δεν είναι συλλογή υποσχέσεων, δεν εξυπηρετεί μικρονοϊκή επικοινωνιακή πολιτική, δεν γράφτηκε για να εντυπωσιάσει και να ξεγελάσει, δεν έχει σκοπό να παρασύρει.

Δεν θα τάξουμε πανεπιστήμια και νοσοκομεία, ούτε προσωπικό νοσηλευτή και φύλακα για τον καθένα… Δεν είμαστε μάγοι για να θεραπεύσουμε πάσα νόσο και πάσα ασθένεια… Αυτά θα τα βρείτε στα προγράμματα άλλων παρατάξεων, που χρησιμοποιούν τον προεκλογικό λόγο ως πυροτέχνημα…

Εμείς έχουμε απόλυτη επίγνωση της δημοσιονομικής κατάστασης, του μνημονίου, των συνεπειών της ύφεσης και, γι’ αυτό, συντάξαμε ένα πρόγραμμα ορθολογικό και νοικοκυρεμένο, για την υλοποίηση του οποίου θα απαιτηθεί η συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του δήμου, με εντιμότητα, διαφάνεια και χρηστή διαχείριση

Στο ίδιο πνεύμα κινηθήκαμε καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο μέχρι σήμερα και έτσι θα ολοκληρώσουμε τον αγώνα μας. Δεν θα επιχειρήσουμε να παγιδεύσουμε το εκλογικό σώμα βομβαρδίζοντάς το ανελέητα με εικονική πραγματικότητα και προεκλογική παραπληροφόρηση, έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει –ποιος ξέρει πώς- την σκανδαλώδη εύνοια του τύπου. Περιοριζόμενοι στα απολύτως απαραίτητα, θα κατευθύνουμε την προσοχή του πολίτη στα ουσιώδη και σημαντικά, μη επιτρέποντας έτσι να εκλέξουν δημοτικές αρχές οι επικοινωνιολόγοι, οι ψιθυριστές και το άφθονο προεκλογικό χρήμα.

Έρχομαι λοιπόν στο πρόγραμμά μας…

Το πρόγραμμα της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης είναι μια συμφωνία, ένα συμβόλαιο, μια διακήρυξη αρχών και αξιών, μια ακολουθία δεσμεύσεων. Είναι η κοινή μας συνισταμένη, η σύνθεση των απόψεων και των ιδεών μας, το περίγραμμα του οράματός μας για το νέο Δήμο.

Θέλουμε:

«Ο Διονυσιώτης να δηλώνει με υπερηφάνεια ότι ζει στο ΔΙΟΝΥΣΟ»

Και δεσμευόμαστε:

·         Να αναδείξουμε την ζωτική σημασία της διαφύλαξης και της βελτίωσης του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος του Δήμου.

·         Να καταστήσουμε τον Διόνυσο  «ΚΑΘΑΡΟ ΔΗΜΟ».

·         Με τη νέα πολεοδομική αρμοδιότητα του Δήμου, να τηρήσουμε τις πολεοδομικές διατάξεις και να διαφυλάξουμε την φυσιογνωμία του «πράσινου προαστίου» .

·         Να ακούμε την φωνή της γειτονιάς, να δίνουμε βήμα και ρόλο στον πολίτη του Διονύσου.

·         Να υπηρετήσουμε την ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

·         Να επενδύσουμε στον αθλητισμό και το μέλλον των παιδιών μας.

·         Να στηρίξουμε την παιδεία και τον πολιτισμό για να ζωντανέψει η πόλη και να προκόψουν οι πολίτες.

·         Να αποκτήσει ο Δήμος κοινωνικό πρόσωπο, συνοχή και αλληλεγγύη.

·         Να γίνει η πόλη ανθρώπινη και ασφαλής.

·         Να πιάνει τόπο το κάθε ευρώ, να έχει κάθε δαπάνη άμεση και ορατή απόδοση.

Διαβάστε το πρόγραμμα στη λεπτομέρειά του και αντιμετωπίστε το με κριτική διάθεση. Είμαστε πρόθυμοι να ακούσουμε τις παρατηρήσεις ,τα σχόλια και τις υποδείξεις σας. Και, το κυριότερο, σας παρακαλούμε να το κρατήσετε. Για εμάς θα είναι η πυξίδα για την πορεία της θητείας μας στο νέο Δήμο. Για εσάς το εργαλείο κοινωνικού ελέγχου και το όχημα ενεργούς συμμετοχής.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Α.Δ.Κ.

Σήμερα, μαζί με το πρόγραμμα, παρουσιάζουμε και τη σύνθεση του συνδυασμού, τους υποψηφίους για το δημοτικό συμβούλιο και για τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέξαμε την ίδια μέρα…

Οι υποψήφιοι είναι οι συνδιαμορφωτές των γενικών αρχών και οι  φυσικοί εγγυητές της τήρησης των προγραμματικών προεκλογικών δεσμεύσεων. Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν σε ποιούς θα εμπιστευθούν τη διοίκησή του Δήμου τους και επί τη βάσει ποιών κατευθύνσεων θα ασκηθεί αυτή η διοίκηση.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι αποκαλέσαμε την παράταξή μας Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση…

Κανείς από τους υποψηφίους δεν επιβλήθηκε από υπουργικά γραφεία, κανείς δεν περιλήφθηκε εξαιτίας της κομματικής του ιδιότητας, κανένα δεν υπέδειξαν οργανωμένα ή μη συμφέροντα, κανένας δεν συντάχθηκε μαζί μας επιδιώκοντας ασυλία, κανείς δεν συμπορεύεται «υπό προϋποθέσεις», κανείς δεν επελέγη επί τη βάσει συναλλαγής, κανείς δεν ήλθε για να λάβει.

Αποτελούμε όλοι μέλη της παράταξης επειδή πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός εκείνος που, από την φύση και την ιστορία του, έρχεται καθημερινά σε άμεση επαφή με τα προβλήματα και τις ανάγκες του πολίτη και, ταυτόχρονα, δίνει εξετάσεις και ελέγχεται. Σκοπός μας είναι η καθημερινή ακριβής καταγραφή όλων των τοπικών αναγκών, καθώς και η εξυπηρέτησή τους μέσα από καλά οργανωμένες δημοτικές-κοινωνικές υπηρεσίες. Και όλα αυτά με απόλυτη διαφάνεια και ουσιαστική λογοδοσία.

Γνωρίζουμε την επιφυλακτικότητα του πολίτη για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των υποψηφίων δημοτικών αρχόντων. Γνωρίζουμε την εικόνα που, όχι αδικαιολόγητα, έχει η κοινή γνώμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση… Οι πολίτες πιστεύουν –όχι πάντοτε άδικα- ότι στους ΟΤΑ εντοπίζονται σοβαρά φαινόμενα κακοδιοίκησης. Γνωρίζουμε πως αγγίζουν το δημόσιο αίσθημα αυτές οι καταστάσεις των πραγμάτων και είμαι βέβαιος ότι καθένας, λίγο – πολύ, κάτι σχετικό θα έχει να προσθέσει, κάτι να επιβεβαιώσει…

Όμως, εσείς που καλείστε να διαμορφώσετε άποψη και να επιλέξετε τους ανθρώπους που θα αναλάβουν τα ηνία του δήμου μας, έχετε τώρα τη δυνατότητα και την ευκαιρία να συγκρίνετε διακηρύξεις και προγράμματα, να αξιολογήσετε προθέσεις…

Επειδή όμως, εξαιρουμένης της ΛΑ.Σ. Διονύσου με επικεφαλής την κυρία Σώκου, στις λοιπές τρεις από τις τέσσερεις παρατάξεις βρίσκονται επικεφαλής άνθρωποι με προϊστορία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σας καλούμε να κρίνετε τόσο την αποτελεσματικότητα, όσο και την ποσότητα-ποιότητα του έργου του καθενός

Εμείς επικαλούμεθα εν προκειμένω την όλη θητεία μας στο Δήμο Δροσιάς, το έργο που συστηματικά και αθόρυβα επιτελέσαμε εκεί, με κοινωνική ευαισθησία και αποτελεσματική διαχείριση.

Ενδεικτικά θα αναφερθώ στο τι πετύχαμε πρόσφατα:

1.     ΟΛΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, προϋπολογισμού δαπάνης 6.304.202,00€.

2.     ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ(στις οδούς Γρ. Λαμπράκη, Πεύκων, Μαβίλη και Λ. Θησέως), προϋπολογισμού δαπάνης 2.008.679,00€.

3.     ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, προϋπολογισμού δαπάνης 1.592.112,93 €.

4.     ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ στη συμβολή της Λ. Σταμάτας με την οδό Παπάγου, πλήρως εξοπλισμένος, προϋπολογισμού δαπάνης 1.190.000,00€.

5.     ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ, με νέους τεχνολογίας LED, πολύ χαμηλής κατανάλωσης, προϋπολογισμού δαπάνης 884.370,00€.

6.     ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥστην οδό Κύπρου, σε χώρο χαρακτηρισμένο ως κοινωφελή στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου, τον οποίο απαλλοτριώσαμε καταθέτοντας το σχετικό τίμημα στο Τ.Π.Δ., συνολικής δαπάνης 869.088,00€.

7.     ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ στο Ο.Τ. 32, επί της οδού Αργοναυτών Κομνηνών, σε χώρο χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστο στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου, τον οποίο απαλλοτριώσαμε και θέσαμε σε κοινή χρήση, καταθέτοντας το σχετικό τίμημα στο Τ.Π.Δ., συνολικής δαπάνης 421.573,33€.

8.     ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, (πέντε νέα γραφεία, δύο τουαλέτες, κατασκευές  πρόσβασης ΑΜΕΑ στο κτίριο), προϋπολογισμού δαπάνης 411.053,24€.

9.     ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ στο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου, προϋπολογισμού δαπάνης 206.443,00€.

10.  ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, σε συνεργασία με την Ο.Σ.Κ. Α.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της διαμόρφωσης του αύλειου χώρου, προϋπολογισμού δαπάνης 136.292,07€.

11.  ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ στην οδό Μπιζανίου, προϋπολογισμού δαπάνης 77.828,00€.

12.  ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στο Ο.Τ. 106, επί της οδού Μαραθωνομάχων, εμβαδού περίπου 2,5 στρεμμάτων. Το εν λόγω ακίνητο υποδείξαμε ως δημόσιο κτήμα, επιτύχαμε την απεμπλοκή του από ιδιωτικές διεκδικήσεις και το κατοχυρώσαμε, αδάπανα για το κοινωνικό σύνολο, ως ιδιοκτησία του Ο.Σ.Κ. για την ανέγερση δημοτικού σχολείου.

13.  Και, το ουσιαστικότερο, οι χρηματοδοτήσεις σχεδόν όλων των πιο πάνω έργων έγιναν από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους που προορίζονταν για αναπτυξιακές υποδομές των Ο.Τ.Α., δίχως την επιβάρυνση του Δήμου και –κυρίως- των κατοίκων.

Κλείνω την παρένθεση, υπογραμμίζοντας την οικονομική ευρωστία του Δήμου Δροσιάς, που αποδεικνύεται από τα αποθεματικά του ταμείου του, ύψους 4.500.000,00€ περίπου, σε συνδυασμό με τα μηδενικά χρέη του.

Παραθέσαμε τα πιο πάνω στοιχεία διότι αυτά αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, την ικανότητά μας να διοικούμε και να παράγουμε έργο. Είναι το ισχυρό μας χαρτί… Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε στη διασπορά ψευδών φημών, εσκεμμένων διαστρεβλώσεων, ανυπόστατων και ατεκμηρίωτων ψιθύρων, όπως κατά σύστημα κάνουν άλλοι εις βάρος μας.

Ενδεικτικά, και μόνο για να καταγγείλω  τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι άλλοι πολιτεύονται, θα αναφερθώ στο ζήτημα του οικιστικού της Σταμάτας.

Εμείς, στην Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση, υποστηρίζαμε, υποστηρίζουμε και θα υποστηρίζουμε, σταθερά και απαρέγκλιτα, τις ίδιες θέσεις: Να σεβαστεί και να τηρήσει η Πολιτεία τους νόμους και τις διατάξεις που η ίδια έχει θεσπίσει, εντάσσοντας τις αστικού χαρακτήρα εκτάσεις του οικισμού Σταμάτα – Σπάτα στο σχέδιο, αφού όμως προηγουμένως έχει προχωρήσει στην οριοθέτησή του, δηλαδή χωρίς καθόλου εισφορά σε χρήμα και με μειωμένες εισφορές σε γη, όπως ακριβώς προβλέπεται, στα αντίστοιχα ΓΠΣ, για τους οικισμούς Αγίου Στεφάνου και Άνοιξης. Και τούτο διότι η Σταμάτα δεν ευρίσκεται σε άλλο κράτος, ούτε υπάγεται σε άλλους νόμους.

Πρόσφατα, οι γνωστοί σε όλους και μη εξαιρετέοι, που άλλα λένε σήμερα και άλλα λένε αύριο , διαδίδουν όψιμα, ψηφοθηρικά και ψευδώς ότι, δήθεν, εμείς «δεν θέλουμε το σχέδιο και την προκοπή του τόπου». Δυστυχώς γι’ αυτούς, υπάρχουν τα γραπτά κείμενα που τους εκθέτουν και τους αποκαλύπτουν. Τους προκαλούμε, ευθέως, να διατυπώσουν γραπτά και δημόσια, ως παράταξη, τα όσα ανυπόστατα διαδίδουν προφορικά στα καφενεία σε βάρος μας, προκειμένου να λάβουν τη δέουσα απάντηση «συστημένα και με ονοματεπώνυμο».

Κλείνοντας, θεωρώ ότι αυτά που εγγυώνται για την αποτελεσματικότητά μας είναι η ποιότητα, το ήθος και η αξία, η εμπειρία και η προσφορά των ανθρώπων που είναι υποψήφιοι με την Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση. Τους γνωρίζετε. Είναι συγγενείς σας, φίλοι σας, γείτονες, συνάδελφοι. Είναι οι άνθρωποι που μπορείτε να εμπιστευτείτε και ζητούν την στήριξή σας. Δεν είναι ούτε οι γνώσεις, ούτε οι εμπειρίες, ούτε οι δεξιότητες, ούτε οι ικανότητες που τους κάνουν διαφορετικούς και καλύτερους. Είναι το ήθος, οι αρχές που υπηρετούν και, κυρίως, η βούλησή τους να προσφέρουν.

Advertisements

1 σχόλιο »

  1. […] ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ October 2010 Γράψτε ένα σχόλιο LikeBe the first to like this post.Γράψτε ένα σχόλιο » […]

    Πίνγκμπακ από 2010 in review « Passipoularidou’s Weblog — Ιανουαρίου 2, 2011 @ 8:29 πμ


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: