Passipoularidou’s Weblog

Δεκέμβριος 19, 2011

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ- ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΙΚΑΝ 12-12-2011 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «ο Δήμαρχος Διονύσου σε ρόλο Δημάρχου Κρυονερίου»

Filed under: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ — passipoularidou @ 7:39 μμ

«ο Δήμαρχος Διονύσου σε ρόλο Δημάρχου  Κρυονερίου»

Μετά από ένα χρόνο διοίκησης  του Δήμου Διονύσου από τη δημοτική πλειοψηφία, είναι πλέον εμφανές ότι όλα όσα μεγαλεπήβολα είχαν προεκλογικά εξαγγελθεί αποτελούσαν κενά λόγια για λαϊκή κατανάλωση. Τα δείγματα δεν είναι απλώς λυπηρά, είναι απογοητευτικά και αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα :

1) Αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου, που αφορούν τις αμοιβές των προέδρων των νομικών προσώπων του δήμου, γυρίζουν πίσω ως παράνομες, από τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

2)Εντάλματα πληρωμής εργασιών επιστρέφονται αθεώρητα από την  Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού συνεδρίου, λόγω, παράνομων κατατμήσεων εργασιών με σκοπό την απευθείας ανάθεση τους

3)Ούτε το 4-5% των προεκλογικών εξαγγελιών για έργα ανάπτυξης δεν πρόκειται να υλοποιηθεί με βάση τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το 3ο τρίμηνο του 2011.

4)Τα προβλήματα που υπάρχουν στην καθαριότητα είναι γνωστά σε όλους και επιβεβαιώνονται και από τα επίσημα χείλη του καθ ύλην αρμόδιου αντιδημάρχου Κου Παπαβασιλείου.

5)Οργανωτικά και διοικητικά ο δήμος ακόμα παραπαίει με βάση επίσης και όσα ομολογούν ακόμα και αιρετοί παράγοντες της δημοτικής πλειοψηφίας.

Και φτάνουμε στο αποκορύφωμα της παλινωδίας από πλευράς της δημοτικής αρχής για τα δημοτικά τέλη.

Το θέμα για πρώτη φορά συζητάται στις 25/10/2011 στο Δ.Σ με πρωτοβουλία της μείζονος αντιπολίτευσης και με τις υπογραφές και των υπολοίπων πλευρών της αντιπολίτευσης, προκειμένου να καθοριστούν ενιαία τέλη στο Δήμο Διονύσου. Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής αναβάλλεται η συζήτησή του, μέχρι οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου να καταθέσουν εμπεριστατωμένη πρόταση προς την κατεύθυνση της ενοποίησης των τελών.

Ως συνήθως, από πλευράς δημοτικής αρχής το θέμα επανέρχεται στο παραπέντε, στις 02/12/2011 στην 32η συνεδρίαση του Δ.Σ, λόγω της προθεσμίας που τίθεται στους ΟΤΑ να δηλώσουν τους νέους συντελεστές στη ΔΕΗ. Εκεί,  όπως ξεκάθαρα είπε ο αντιδήμαρχος οικονομικών και εισηγητής του θέματος Κος Ν.Πέππας, η άποψή του από την αρχή ήταν  ότι το ορθό και το δίκαιο για τα δημοτικά τέλη θα ήταν ένας ενιαίος συντελεστής για όλους τους κατοίκους, όμως φαίνεται ότι, κάτω από κάποιας μορφής  πίεση, προφανώς  του Κου Δημάρχου, αναγκάστηκε να φέρει στην Οικονομική Επιτροπή και κατόπιν, στο Δημοτικό Συμβούλιο εισήγηση για δημοτικά τέλη τριών έως και  επτά διαφορετικών ταχυτήτων, ανάλογα με την κάθε δημοτική κοινότητα, ευνοώντας  κάποιες δημοτικές κοινότητες (βλέπε Κρυονέρι – Σταμάτα) και αφήνοντας άλλες (βλέπε Άνοιξη και Δροσιά) να πληρώνουν από 50 έως 200% παραπάνω από τις πρώτες.

Οι  οξύτατες αντιδράσεις της μείζονος αντιπολίτευσης,  έγγραφες (Οικονομική Επιτροπή) και προφορικές για προκλητική, παράνομη, αναιτιολόγητη και ρουσφετολογικού τύπου μεροληπτική αντιμετώπιση των κατοίκων, δεν πτοούσαν  κανένα συμπεριλαμβανομένου και του Κου Δημάρχου, όσο έμεναν εντός των τειχών του δημαρχιακού μεγάρου, πιθανόν με το σκεπτικό του «φωνάζετε εσείς και ποιος σας ακούει…..»

        Χρειάστηκε η δημοσιοποίηση του γεγονότος και οι διαμαρτυρίες του  κόσμου για να αναγκασθεί ο Κος Δήμαρχος να συρθεί αρχικά σε μερική τροποποίηση της άδικης και μεροληπτικής εισήγησής του και κατόπιν, σε απόσυρση του θέματος και πλήρη ταύτιση με τις θέσεις της μείζονος αντιπολίτευσης για ενιαίο συντελεστή τελών σε όλους τους κατοίκους. Μιας θέσης, που, όπως προείπα, όλοι δέχονταν ως ορθή και δίκαιη , αλλά , παρά ταύτα, επεχείρησαν να παρακάμψουν με το σκεπτικό του να ευνοήσουν κάποιους και «δε βαριέσαι ποιος θα το μάθει».

Και το έργο ολοκληρώθηκε μόλις στις 12/12/2011 με την απόφαση της 34ης συνεδρίασης του Δ.Σ, όπου το αναβληθέν θέμα  ξανασυζητήθηκε, όχι όμως για να ψηφισθούν ενιαία τέλη για όλους, όπως κατά την κοινή αντίληψη ήταν το ορθό και δίκαιο, αλλά για να οριστικοποιηθεί επισήμως ο διαχωρισμός των κατοίκων του Δήμου σε πατρικίους και πληβείους. Αυτοί που πλήρωναν λίγα εξακολουθούν να πληρώνουν λίγα, απολαμβάνοντας τα οφέλη της ενοποίησης του Καλλικράτη των άλλων περιοχών όπως υποδομές, σχολεία, παιδικούς σταθμούς ή ακόμα και καθαρά μετρητά στο ταμείο του Δήμου ενώ αυτοί που πλήρωναν περισσότερα εξακολουθούν να πληρώνουν περισσότερα γιατί απλά είναι συνηθισμένοι….

        Η μεθόδευση έγινε πια κατανοητή. Χωρίς την παρουσία του κόσμου ήταν ευκολότερο να περάσει η ρουσφετολογικού χαρακτήρα πολιτική της δημοτικής αρχής. Αυτός είναι και ο λόγος που  έγινε η αναβολή του θέματος στο αρχικό συμβούλιο από τον Κο Δήμαρχο.

ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΙΚΑΝ 12-12-2011 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΟΙΚΙΑΣ Η ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ**

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ**

ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ

1,00

+17,65%

2,30

+15,58%

ΑΝΟΙΞΗ

1,40

+64,71%

3,00

+50,75%

ΔΙΟΝΥΣΟΣ

1,29

+51,76%

2,64

+32,66%

ΔΡΟΣΙΑ

1,40

+64,71%

3,00

+50,75%

ΚΡΥΟΝΕΡΙ

0,85

 

1,99

 

ΣΤΑΜΑΤΑ

1,00

+17,65%

3,00

+50,75%

ΡΟΔΟΠΟΛΗ

1,30

+52,95%

3,00

+50,75%

**ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ «ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ !!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περίφημη ανταποδοτικότητα πήγε περίπατο. Από τους ίδιους τους εισηγητές αναφέρθηκε ότι, με την πρότασή τους, τα έσοδα υπολείπονται των εξόδων περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. Δηλαδή, δεν έχει σημασία αν χρεώνεται ο Δήμος μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως, αρκεί να προστατέψουμε τους ψήφους μας.    Αθάνατη Ελλάδα – λεφτά υπάρχουν…!!!

 

Το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει αβίαστα είναι πως ο Δήμαρχος Διονύσου ενεργεί μάλλον ως Δήμαρχος Κρυονερίου,  αντιμετωπίζοντας  τις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες με όρους προτεκτοράτου.

Αυτά είναι, κατά την άποψή μου, μερικά από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα γραφής του πρώτου έτους διοίκησης του Δήμου Διονύσου από τη σημερινή δημοτική αρχή. Προχειρότητες, παρανομίες, αδιαφάνεια, μεροληψία και ρουσφετολογία, πολλά εξ αυτών τεκμηριωμένα με επίσημα έγγραφα βούλες και σφραγίδες . Επειδή σίγουρα θα υπάρχει και συνέχεια, καλό είναι οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου να  φροντίσουν να έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά, γιατί στις εξετάσεις 1ου έτους, η δημοτική αρχή κρίνεται απορριπτέα ….

Η Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε

 καλά Χριστούγεννα σε όλους και ευτυχισμένο το 2012.

ΖΑΜΑΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: