Passipoularidou’s Weblog

Σεπτεμβρίου 30, 2012

ΑΔΈΣΜΕΥΤ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΚΊΝΗΣΗ ΔΉΜΟΥ ΔΙΟΝΎΣΟΥ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ «ΑΝΟΙΚΤΟΣ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Filed under: Uncategorized — passipoularidou @ 7:31 πμ

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ «ΑΝΟΙΚΤΟΣ»  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

(ή  «Οι τέσσερεις Ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο: Ο Μάρκος»)

Με την 2055/19-9-2012 Δημαρχιακή απόφαση προκηρύχθηκε «ανοικτός» διαγωνισμός με τίτλο «Προμήθεια και Αντικατάσταση Οργάνων Παιδικής Χαράς και Ελαστικών Πλακιδίων Ασφαλείας σε (2) Παιδικές Χαρές του Δήμου Διονύσου (Αγ. Στέφανος & Δροσιά)».

Οι τεχνικές προδιαγραφές της προμήθειας προσδιορίζονται με την υπ’ αριθμόν 38/2012 μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου, την οποία παραθέτουμε κατωτέρω.

Picture

 
Picture

 
Picture

 
Picture

 
Picture

 
Picture

 
Picture

 
Picture

 
Picture

 
Picture

 
Picture

 
Picture

 
Picture

 
Η πιο πάνω μελέτη «φωνάζει», από μόνη της, ότι φωτογραφίζει προεπιλεγμένο προμηθευτή. 

Μπήκαμε στο διαδίκτυο, αναζητώντας κατασκευαστές οργάνων παιδικής χαράς. Στην ιστοσελίδα της Φινλαδικής εταιρείας «Lappset» βρήκαμε τα κάτωθι όργανα παιδικής χαράς, με κωδικούς 138031Μ και 138055Μ. 

Picture

 
Picture

 
Picture

 
Picture

 
Τα ίδια ακριβώς όργανα περιγράφονται λεπτομερώς και  απεικονίζονται (από ελαφρώς διαφορετική γωνία) στις σελίδες 5 και 2, αντίστοιχα, της μελέτης (όπως η αρίθμηση των σελίδων της μελέτης έχει γίνει πιό πάνω), ως τα όργανα εκείνα που έχουν προεπιλεγεί για τη συγκεκριμένη προμήθεια. 

Στη σελίδα 5 της «μελέτης» διαλαμβάνεται το εξής καταπληκτικό: 

«Το μικρό παιδί εισέρχεται από το όργανο 138031Μ …». 

Δηλαδή, η μελέτη αναφέρεται ακόμη και στον κωδικό αριθμό του πρώτου πιο πάνω οργάνου της συγκεκριμένης εταιρείας (!!!), μην τυχόν και γίνει κάνα λάθος.

 Όποιος έχει υπομονή να διαβάσει τη «μελέτη», θα ρίξει γέλιο τρικούβερτο.

Αναφερόμαστε σε δύο μόνο από τις άπειρες γελοιότητες που περιέχονται στη «μελέτη».

Στη σελίδα 6 αναφέρεται το εξής: «Το οικολογικό ξύλο από το οποίο κατασκευάζεται το όργανο πρέπει να προέρχεται από σκληρή ξυλείαΠεύκης του Aρκτικού Kύκλου, (pinus sylvestris) που μεγαλώνει σε συνθήκες θερμοκρασίας υπό του μηδενός….» (η υπογράμμιση με bold στοιχεία στη μελέτη).

Εντελώς τυχαία βέβαια, η «Lappset» είναι εταιρεία της Φινλανδίας, χώρας που βρίσκεται (και διαθέτει ξυλεία) στον Αρκτικό Κύκλο. Άλλωστε, ως γνωστόν, είναι… ανέφικτη η κατασκευή οργάνων παιδικής χαράς αν το ξύλο τους προέρχεται από δέντρο που δεν έχει μεγαλώσει σε συνθήκες θερμοκρασίας … υπό του μηδενός (ξύλο που θέλουν).

Σε ό,τι αφορά την αντοχή σε ολίσθηση των ελαστικών πλακιδίων ασφαλείας, στη σελίδα 12 της «μελέτης» αναφέρεται το εξής: 

«Το δείγμα ελέγχθηκε για αντοχή στην ολίσθηση με τη μέθοδο British Pendulum βάσει του ASTM E 303. Οι έλεγχοιπραγματοποιήθηκαν με τη συνεχή άμεση επίβλεψη της SGS U.S.  Testing Company Inc. Αποτελέσματα……». Δηλαδή, τα πλακίδια ασφαλείας που ΘΑ επιλεγούν έχουν ήδη ελεγχθεί από <strong «mso-bidi-font-weight:=»» normal»=»»>συγκεκριμένη εταιρεία, που βρήκε συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία, μάλιστα, και αναγράφονται στη «μελέτη» (!!!) 

Προφανώς, και για τα πλακίδια ισχύει ό,τι για τα όργανα, δηλαδή είναι προεπιλεγμένης εταιρείας. Οι άνθρωποι αντέγραψαν ακριβώς τις προδιαγραφές της προεπιλεγμένης εταιρείας και δεν έκαναν καν τον κόπο να προβούν στον δέοντα «καλλωπισμό» τους. 

Οι πιο πάνω είναι δύο μόνο από τις άπειρες, ομοίου τύπου, γελοιότητες που περιέχονται στη «μελέτη» και που, όλες μαζί, «κράζουν» ότι δεν πρόκειται για μελέτη αλλά για αντιγραφή προδιαγραφών προϊόντων συγκεκριμένων εταιρειών.

Ενημερωτικά, τα 230 χιλιάρικα που θα κοστίσει, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, η προμήθεια, προέρχονται από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου του Υ.ΠΕ.Κ.Α. 

Δηλαδή, είναι χρήματα καθαρά ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Δεν προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη στιγμή που κάποιοι «κυνηγάνε τις γριές στους δρόμους για να τους πάρουν το πορτοφόλι», προκειμένου να «σώσουν» τη χώρα, την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι συνεχίζουν απτόητοι το πάρτι του «λεφτά υπάρχουν». 

Εν προκειμένω, το πάρτι της «πράσινης αρπαχτής».

Υποτίθεται ότι τα χρήματα του Πράσινου Ταμείου θα διετίθεντο για τη βελτίωση του λεγομένου «ισοζυγίου γης», δηλαδή για την αγορά και τη δημιουργία κοινοχρήστων χώρων (οπότε και τα λεφτά θα έμεναν στην Ελλάδα).

 Αντ’ αυτού, οι ολετήρες του δημοσίου χρήματος «ξεσκίζουν» τα αμιγώς ΕΛΛΗΝΙΚΑ χρήματα του Πράσινου Ταμείου, στέλνοντάς τα, συστημένα, στις τσέπες των «φτωχών» Φινλανδών, Γερμανών, κ.ο.κ. και των μεσαζόντων τους.

Την Τρίτη, 2-10-2012, κατατίθενται στο Δήμο οι σχετικές προσφορές των ενδιαφερομένων. 

Η επιλογή του προμηθευτή προγραμματίζεται να γίνει σύμφωνα με τη ρήση «Οι τέσσερεις Ευαγγελιστές ήταν τρεις, οι εξής δύο: Ο Μάρκος».

Ίδωμεν!

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: