Passipoularidou’s Weblog

Σεπτεμβρίου 30, 2012

ΔΉΜΟΣ ΔΙΟΝΎΣΟΥ-ΑΔΈΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΚΊΝΗΣΗ- ΥΠΌΘΕΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΆΡΧΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΊΟΥ

Filed under: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ — passipoularidou @ 7:24 πμ
ΥΠΟΘΕΣΗ  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥΗ τοποθέτηση του επικεφαλής της Α.Δ.Κ. Αβραάμ Πασιπουλαρίδη στο 9ο θέμα της 21ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. της 1-8-2012 «Έγκριση-καθορισμός δικηγορικής αμοιβής (Γεωργίου)» έχει ως εξής:

«Δεν έχουμε αντίρρηση, όσον αφορά την αμοιβή του δικηγόρου που ανέλαβε κατόπιν της 50/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής να υποστηρίξει την με γενικό αριθμό κατάθεσης 65890/2009 σχετική αγωγή του πρώην Δήμου Αγίου Στεφάνου που εκδικάστηκε στις 20.3.2012, ο οποίος δικηγόρος ήταν ο ίδιος που την είχε και αρχικά συντάξει, αφού αυτή ανέρχεται στο 1% αντί του προβλεπομένου από το νόμο 2% επί της αξίας του αντικειμένου της δίκης, σύμφωνα με δήλωσή του.Πέραν τούτου, έχω να επισημάνω και τα εξής:

Η εν λόγω αγωγή στρέφεται, εκτός των άλλων, και κατά του Δημοτικού Συμβούλου κ. Χρήστου Παπαβασιλείου. Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε αυτήν:

 «Επειδή, τέλος, και ο υπό το στοιχείο (Β) εναγόμενος Χρήστος Παπαβασιλείου, ο οποίος κατά τα ανωτέρω φαίνεται ότι έχει καταλάβει και διεκδικεί το κατά τα άνω περιγραφόμενο στο άνω από Απριλίου 2004 τοπογραφικό διάγραμμα με τα στοιχεία Β-Γ-Π-Ν-Ι-Κ-Λ-Β τμήμα του υπ’ αριθμ. 40 κληροτεμαχίου μας, εμβαδού του τμήματος αυτού 576,81 τ.μ., το οποίον δεν έχει αποδοθεί στον Δήμο μας και πρέπει να υποχρεωθεί προς τούτο δικαστικά.»

Επίσης, στο τέλος του δικογράφου αναφέρεται:

 «Ο δε υπό τα στοιχεία (Β) εναγόμενος Χρήστος Παπαβασιλείου να υποχρεωθεί ομοίως να αποδώσει στον Δήμο μας, αυτός και κάθε τρίτος δικαιούχος, το κατά τα άνω επίδικο οικοπεδικό τμήμα με στοιχεία Β-Γ-Π-Ν-Ι-Κ-Λ-Β εμβαδού 576,81 τ.μ. του Δήμου μας και αποβληθεί της διακατοχής αυτού προκειμένου να εγκατασταθεί ο Δήμος μας σε αυτό, διαφορετικά να διαταχθεί η δια της βίας αποβολή όλων.»

Επειδή, βάσει των δικογράφων της αγωγής, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Παπαβασιλείου φέρεται ως καταπατητής δημοτικής έκτασης, ερωτώ τον κ. Δήμαρχο αν προτίθεται, εν όψει της όλης κατάστασης, να ζητήσει την παραίτησή του από την θέση του Αντιδημάρχου ή ακόμη και να προβεί στην διαγραφή του από την παράταξη, μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, δεδομένου ότι και, εξ όσων πληροφορήθηκα, στο παρελθόν έχει αναμιχθεί και σε άλλη περίπτωση καταπάτησης ιδιωτικής έκτασης, για την οποία και έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή για άμεση από δόλο συνέργεια στην πράξη της απάτης και της αυτοδικίας.»

Εν όψει της αιδήμονος επί του θέματος σιωπής του κ. Δημάρχου (συνεχιζομένης και μέχρι σήμερα), ο επικεφαλής της Α.Δ.Κ. επανέφερε το θέμα της παραίτησης του κ. Παπαβασιλείου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24-9-2012.

Αρχικά, ο κ. Παπαβασιλείου δήλωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της δημοτικής έκτασης.

Στη συνέχεια όμως, ο κ. Αντιδήμαρχος, προφανώς προς «αποφυγή παρεξηγήσεων» (αλλιώς: όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει), διευκρίνισε ότι η πιό πάνω παραίτησή του τελεί υπό την αίρεση της προηγούμενης δημόσιας συγγνώμης όσων τον κατηγορούν (αλλιώς: εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι).

Κατά τα ήδη προεκτεθέντα, αυτός που «κατηγορεί» τον κ. Αντιδήμαρχο για καταπάτηση δημοτικής έκτασης δεν είναι, βέβαια, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αυτός ο ίδιος ο Δήμος του οποίου ο κ. Παπαβασιλείου τυγχάνει αντιδήμαρχος.

Εν όψει των ανωτέρω, προκύπτει ότι ο κ. Παπαβασιλείου ζητάει από τον εκπρόσωπο του Δήμου, δηλαδή τον κ. Δήμαρχο, να του ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την προαναφερθείσα δήλωση του κ. Παπαβασιλείου, θα πρέπει να τεθεί το εξής ερώτημα προς τον κ. Δήμαρχο:

Προτίθεσθε, εν πάση περιπτώσει, κ. Δήμαρχε (ως εκπρόσωπος του Δήμου), να διευκολύνετε (τυχόν) εξώδικη λύση του ζητήματος, ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από τον κ. Παπαβασιλείου, διότι ο Δήμος τον «κατηγορεί» ως καταπατητή;

Και, ναι μεν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι αυτός (αλλά ο Δήμος) που κατηγορεί τον κ. Παπαβασιλείου για καταπάτηση, πλην όμως, από τη άνω τοποθέτησή του, προκύπτουν τα κάτωθι, κατ’ εξοχήν πολιτικά, ζητήματα:

1. Είναι «νόμιμον και ηθικόν» (πολιτικά) να κατέχει κάποιος το αξίωμα του αντιδημάρχου και, ταυτόχρονα, να ευρίσκεται σε δικαστική αντιδικία με το Δήμο, καθ’ όσον φέρεται να καταπατά δημοτικό ακίνητο;

2. Είναι «νόμιμον και ηθικόν» (πολιτικά) κάποιος που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για άμεση από δόλο συνέργεια στη πράξη της απάτης και της αυτοδικίας (σε άλλη περίπτωση καταπάτησης ιδιωτικού ακινήτου) να κατέχει το αξίωμα του αντιδημάρχου;

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ: ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ «ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ»;

Μέχρι σήμερα, τα πιο πάνω ερωτήματα εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα, όχι μόνον από τον κ. Δήμαρχο αλλά και από τα λοιπά μέλη της δημοτικής πλειοψηφίας.

Φοβούνται ή ντρέπονται να πάρουν θέση; Ή, μήπως, και τα δύο;

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: