Passipoularidou's weblog

11 Φεβρουαρίου, 2013

Δήμος Διονύσου-Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση-Ρεσιτάλ Ροΐδη!

Filed under: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ — passipoularidou @ 7:18 μμ
Αδεσμευτη Δημοτικη Κινηση Δημου Διονυσου
http://www.adk2010.com  
 
 
Δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 11.02.2013

Ρεσιτάλ Ροΐδη!

Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του τελευταίου θέματος έτους 2012, που αφορούσε την απ’ ευθείας αγορά από το Δήμο ακινήτου με φερόμενο ιδιοκτήτη πολιτικό φίλο του, ο απελθών Πρόεδρος του Δ.Σ. Αθανάσιος Ροΐδης «τα έδωσε όλα».
  
Τυπικά, εισηγητής του θέματος ήταν ο κ. Δήμαρχος, ουσιαστικά, όμως, τον αντικατέστησε ο κ. Ροΐδης, ο οποίος, απρόσκλητος, ανέλαβε εργολαβικά την «ενημέρωση» του Σώματος, αποφαινόμενος επί παντός επιστητού, με τη γνωστή «αμεροληψία» που τον διέπει.
 
ΡΟΪΔΗΣ: «ο Δήμος Δροσιάς… έκανε αναγκαστική απαλλοτρίωση για αθλοπαιδιές. Κοινωφελές δηλαδή» (σελ. 94 απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της 39ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. της 28-12-2012).
Βεβαίως, το Σ.τ.Ε. λέει ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ αλλά, ο κ. Ροΐδης, προφανώς για να μην καθυστερήσει η υπόθεση με χρονοβόρες διαδικασίες Πράξης Αναλογισμού Αποζημίωσης, όπως απαιτεί ο νόμος, παραπληροφορεί το Δ.Σ. και λέει ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ, όπου δεν απαιτούνται οι πιό πάνω διαδικασίες.
Επείγεται. Θέλει να τελειώσει το θέμα αυθημερόν.
 
Στη συνέχεια, με αφορμή τις καταγγελίες του επικεφαλής της Α.Δ.Κ. για ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσει τις προσπάθειες του πρώην Δήμου Δροσιάς για την αδάπανη απόκτηση του εν λόγω ακινήτου, δεδομένης της αδάπανης απόκτησης οικοπέδου για κατασκευή σχολείου, επί άλλης παρομοίου περιπτώσεως, ο κ. Παπαβασιλείου ερωτά:
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «Εγώ θέλω να ρωτήσω τον κ. Πασιπουλαρίδη, όταν πήρατε τα 2,5 στρέμματα για το σχολείο που λέτε, υπήρχε αντίδικος ιδιώτης
ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ: «Όχι μόνο υπήρχε αντίδικος, αλλά μου έκανε και αγωγή… Και έχασε την αγωγή και πλήρωσε και 10.000 για το ποσό που μου ζητούσε. Μου ζητούσε 500.000 ευρώ… 500.000 μου ζητούσε για συκοφαντική δυσφήμιση».
ΡΟΪΔΗΣ: «Οι 300.000 που πληρώσατε
ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ: «Ποιές 300.000; Ούτε μισό σεντ δεν πληρώσαμε. Είναι ντροπή σου. Είσαι λασπολόγος. 300.000 πληρώσαμε για ποιό
ΡΟΪΔΗΣ: «Η λάσπη είναι δικό σου εύρημα. Γι’ αυτό κατάγεσαι από τις λάσπες».
ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ: «Δεν ντρέπεσαι! Λασπολόγε
ΡΟΪΔΗΣ: «Εγώ; Εντάξει, εντάξει. Θα σου αποδείξω τις λάσπες που θα σου ρίξω και εγώ.»
ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ: «Μα δεν ντρέπεται λιγάκι να μου λέει οι 300.000 που πληρώσαμε τι ήτανε! Ποιές 300.000;».
ΡΟΪΔΗΣ: «Από πίσω έχω βάλει ανεμιστήρα. Θα πέσει τόση λάσπη, που δεν θα την περιμένεις.»(σελίδες 117, 118 απομ. πρακτικών).
 
Εδώ, ο κ. Ροΐδης, όχι μόνο παραπληροφορεί το Δ.Σ. ότι,  δήθεν, πληρώθηκαν 300.000 στην υπόθεση του οικοπέδου που αποκτήθηκε, πράγματι, ΑΔΑΠΑΝΑ για την ανέγερση σχολείου αλλά, επί πλέον, έχει και τοθράσος να ομολογεί ότι πρόκειται περί λάσπης, την οποία έχει βάλει από πίσω στον ανεμιστήρα και την εκτοξεύει σκόπιμα και, μάλιστα, η λάσπη είναι τόση πολλή «που δεν θα την περιμένεις».
 
Στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει την εκλογική του πελατεία, ο κ. Ροΐδης, προκειμένου να «πείσει» το Δ.Σ. ότι δεν υπάρχει περίπτωση αδάπανης απόκτησης του ακινήτου αθλοπαιδιών, όπως έγινε με το ακίνητο του σχολείου, και ότι, συνεπώς, το ακίνητο των αθλοπαιδιών πρέπει να χρυσοπληρωθεί με τα χρήματα του Δήμου, παραληρεί, όχι μόνον ψευδόμενος ασύστολα για ανύπαρκτες 300.000 που πληρώθηκαν, τάχα, στην παρόμοια περίπτωση του ακινήτου του σχολείου αλλά, όταν καταγγέλλεται ως λασπολόγος, βγαίνει εκτός εαυτού και ομολογεί πως, πράγματι είναι λασπολόγος, λέγοντας στον επικεφαλής της Α.Δ.Κ. ότι: «ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ. ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.»
 
Εν συνεχεία «αναλαμβάνει» ο κ. Σακελλαρίου:
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: «Το να συζητάμε εδώ ότι ενδέχεται τσάμπα να το πάρουμε διότι αμφισβητείται η ιδιοκτησία… θεωρώ ότι είναι ταλαιπωρία του πελάτη μας» (σελ. 121 απομ. πρακτικών).
Βέβαια, το διόρθωσε μετά, αλλά «γλώσσα λανθάνουσα…».
 
Προφανώς σχολιάζοντας το πιό πάνω λεχθέν του κ. Σακελλαρίου, ο κ. Λουκάτος παρατηρεί:
ΛΟΥΚΑΤΟΣ: «…εάν πάμε στην αγορά ούτως ή άλλως θα χρονοτριβήσει και αυτό, αν ενδιαφερόμαστε για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι πελάτες» (σελ. 131 απομ. πρακτικών).
 
Για την εργολαβική στήριξη του «πελάτη» από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και, μάλιστα, με ομολογημένη από τον ίδιο λασπολογία, επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί ο κ. Κουριδάκης.
 
ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ: «Αναρωτιέμαι βέβαια πως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, με ποιόν κανονισμό, θα παίρνει την πρωτοβουλία να απαντάει σε όλα, να είναι παντογνώστης και σε όλα να τοποθετείται, να διακόπτει τους Συμβούλους και να έχει το δικαίωμα, πάλι αναρωτιέμαι που το βρήκε αυτό το δικαίωμα, να απαντήσει με λάσπη στο τέλος, από όλους εμάς. Δεν κατάλαβα κ. Πρόεδρε, γιατί πρέπει να απαντήσετε με λάσπη, με ή χωρίς ανεμιστήρα, στον κύριο
Τον διακόπτει ο κ. Ροΐδης λέγοντας:
ΡΟΪΔΗΣ: «Σκύψτε να μην πέσει επάνω σας.» (σελ. 133 απομ. πρακτικών).
 
Ο κ. Ροΐδης επιμένει! Αυτό που απαντά, ουσιαστικά, στον κ. Κουριδάκη, είναι ότι ρίχνει λάσπη όποτε και σε όποιον θέλει και, όσοι δε θέλουν να «φάνε τη λάσπη στη μούρη», να… σκύβουν (!!!).
 
Η στιχομυθία Κουριδάκη-Ροΐδη συνεχίζεται:
ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ: «Εγώ ποτέ μου δεν έχω κάνει τέτοιου είδους διάλογο. Εσείς με βρίζετε».
ΡΟΪΔΗΣ: «Μου αρέσει να σας ακούω. Βρίστε και εσείς, μην στεναχωριέστε» (σελ. 134 απομ. πρακτικών).
Δηλαδή εδώ, ο κ. Ροΐδης, ουσιαστικά, λέει στον κ. Κουριδάκη ότι του αρέσει να τον ακούει να διαμαρτύρεται στις ύβρεις του και ότι, για να μην στεναχωριέται, ας βρίσει και αυτός (!!!).
Δεν αμύνεται, δε λέει «δε βρίζω». Αντίθετα, λέει «Βρίσε και συ»(!!!).
Εν τοιαύτη περιπτώσει, ο κ. Ροΐδης παραδέχεται, εκτός του ότι είναι λασπολόγος, ότι είναι και υβριστήςκαι, μάλιστα, αμετανόητος.
Διότι, όχι μόνο δε ζητά συγγνώμη, αλλά απαντά: «Βρίσε και συ».
 
Στη συνέχεια, ο κ. Ζυγούνας, προφανώς αναφερόμενος στην εργολαβική στήριξη του «πελάτη» από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., λέει:
ΖΥΓΟΥΝΑΣ: «Αν ήμουν τρίτος εδώ μέσα θα έλεγα, συγχωρέστε μου αυτή την κρίση, ότι πραγματικά πρόκειται για πελάτες. Ναι, ειλικρινά το λέω
Ο κ. Ροΐδης, που «έχει τη μύγα», «τσιμπάει» αμέσως:
ΡΟΪΔΗΣ: «… Πρέπει να ντρέπεστε. Είστε και αριστερός άνθρωπος! Ντροπή σας!…»
ΖΥΓΟΥΝΑΣ: «…Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, εγώ θα συνεχίσω έτσι ήρεμα να απευθύνομαι, αλλά, αν ήμουν τρίτος εδώ μέσα, θα ένοιωθα αυτή την εικόνα. Πολλές φορές έχουν έρθει ζητήματα φίλων μας κ.λπ. … Αλλά με τέτοιο φανατισμό να υποστηρίζουμε μερικά πράγματα, νομίζω ότι ξεφεύγουν από τα όρια.» (σελίδες 135, 136 απομ. πρακτικών).
 
Βεβαίως, πιό κάτω, ο κ. Ροΐδης διαμαρτύρεται:
ΡΟΪΔΗΣ: «Δεν το κανονίζω εγώ για να πάρω πελατειακή μίζα, όπως λέει ο κ. Ζυγούνας,…» (σελίδες 139, 140 απομ. πρακτικών).
Το ζήτημα, όμως, είναι «ποιός τον πιστεύει», κατόπιν της εργολαβικής στήριξης του «πελάτη», η οποία, για πολλοστή φορά, εκδηλώνεται και ευθύς ακολούθως:
ΛΟΥΚΑΤΟΣ: «… Δε θέλανε τελικά την απαλλοτρίωση, μετά τη θέλανε. Με συγχωρείτε, δεν θα μας εκβιάζει ο ιδιοκτήτης. Δεν μπορεί….»
ΡΟΪΔΗΣ: «… Πας καλά;… Τι να σου πω!… Εντάξει αγόρι μου, εντάξει.» (σελ. 140 απομ. πρακτικών).
Η συζήτηση συνεχίζει και, όταν μιλάει ο κ. Ζυγούνας, ο κ. Ροΐδης επαναλαμβάνει τα λεγόμενα του πρώτου παρενοχλώντας τον.
ΖΥΓΟΥΝΑΣ: «Έχετε την καλοσύνη να μην επαναλαμβάνετε τα ίδια που λέω;»
ΡΟΪΔΗΣ: «Το στόμα μου μιλάει. Δεν το ελέγχω
ΖΥΓΟΥΝΑΣ: «Αυτά αλλού. Σε εμένα όχι. Αυτά αλλού
ΡΟΪΔΗΣ: «Προσπαθώ να το καταφέρω και σε εσάς
ΖΥΓΟΥΝΑΣ: «… εγώ θεωρώ τιμή μου το ότι είμαι αριστερός, αυτό που ανακάλυψες τελευταία εσύ, κ. Πρόεδρε» (Προφανώς αναφερόμενος στο πρόσφατο «ρεσάλτο» του κ. Ροΐδη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).
ΡΟΪΔΗΣ: «Χα, χα, χα, χα! Τι αστείο! Τι αστείο ήταν αυτό.»
(σελίδες 151, 152 απομ. πρακτικών).
 
Το να παραδέχεται ένας Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ότι το στόμα του μιλάει μόνο του, χωρίς να το ελέγχει είναι ένα ζήτημα.
Ζήτημα όμως είναι και το πως, γιατί, αυτόν τον Πρόεδρο, που ο ίδιος παραδέχεται για τον εαυτό του ότι είναι λασπολόγος, υβριστής και δεν ελέγχει το στόμα του, επεχείρησε η Ενωτική Πρωτοβουλία να τον ξανακαθίσει στην καρέκλα του Προέδρου του Δ.Σ. και τη δεύτερη διετία.
 
Και, το κερασάκι στην τούρτα: Μόλις έγινε η ψηφοφορία και το θέμα αναβλήθηκε, ο κ. Ροΐδης, απευθυνόμενος στον «πελάτη», του είπε:

ΡΟΪΔΗΣ: «Αναβάλλεται. Συγνώμη κ. ….», ζητώντας, προφανώς, συγγνώμη που δεν αποφασίστηκε αυθημερόν η «χρυσή αγορά» με τα χρήματα του Δήμου (όχι του Πράσινου Ταμείου, αυτή τη φορά).

 
 
   
Δήμος Διονύσου 2013

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.