Passipoularidou’s Weblog

Φεβρουαρίου 15, 2013

Δήμος Διονύσου-Ο τοπικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Στεφάνου Αθανάσιος Κρητικός κατέθεσε Διαμαρτυρία-Καταγγελία, με θέμα «Αποδοχή αιτήματος για την υλοποίηση τμήματος μελέτης από δημότη σε κοινόχρηστο χώρο με ίδια έξοδα επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Κοιμήσεως Θεοτόκου»

Filed under: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ — passipoularidou @ 4:56 μμ
 
Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 15.02.2013

Ο τοπικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Στεφάνου Αθανάσιος Κρητικός κατέθεσε στο Δήμο Διονύσου, προς τους κ.κ. Δήμαρχο, Πρόεδρο Δ.Σ., Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικούς Συμβούλους, Πρόεδρο Δημ. Κοινότητας Αγ. Στεφάνου και Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, την υπ’ αριθμ. πρωτ. 4147/11-2-2013 Διαμαρτυρία-Καταγγελία, με θέμα «Αποδοχή αιτήματος για την υλοποίηση τμήματος μελέτης από δημότη σε κοινόχρηστο χώρο με ίδια έξοδα επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Κοιμήσεως Θεοτόκου», της οποίας το περιεχόμενο έχει ως εξής:

Picture

 
Αξιότιμοι κύριοι,

Ο προβληματισμός μου σχετικά με το πόσο λαμβάνεται υπόψη η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός προς τους πολίτες του Αγίου Στεφάνου είναι έντονος.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραχωρήσει κοινόχρηστο χώρο σε ιδιώτη, χωρίς να έχει προηγηθεί εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία που θα προσδιορίζει την ακριβή του χρήση σε σχέση με την μελέτη «Πράσινη Ανάπτυξη» όσον αφορά τα πεζοδρόμια, τον ελεύθερο χώρο για την διέλευση των πολιτών και τα δύο παρτέρια με τα καλλωπιστικά φυτά.

Προσωπικά, αιτήθηκα να υπάρξει εμπεριστατωμένη μελέτη για όλα τα καταστήματα του Αγίου Στεφάνου και κυρίως ασφαλιστικές δικλείδες προς όφελος των πολιτών. Το συγκεκριμένο αίτημα με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις της αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ καταστηματαρχών και πολιτών.

Την 24/01/2013 στο συγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο, τοποθετήθηκαν απαγορευτικές κορδέλες οριοθετώντας τη χρήση του προς όφελος της ιδιωτικής επιχείρησης και αφήνοντας χώρο περίπου 70 cm εκ του οποίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ένα μέρος του, αφού οδεύοντας προς την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου το περιθώριο για τους πεζούς είναι περίπου 40 cm και υπάρχει τηλεφωνικός θάλαμος που δυσχεραίνει περισσότερο την ανεμπόδιστη διέλευση πολιτών, μαθητών και κυρίως ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Την 29/01/2013, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου που βρίσκεται στην οδό Λακωνίας & Μεγ. Αλεξάνδρου, συναντήσαμε τον κ. Δήμαρχο και του θέσαμε τον προβληματισμό μας σε μια ολιγόλεπτη συζήτηση.

Παρόντες ήταν η κ. Ταουξή, ο Α/ρχος κ. Κοντάκης και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Παλιγγίνης. Καταστήσαμε σαφές τόσο εγώ όσο και η κ. Ταουξή ως τεχνικός, ότι συμφωνούμε στην ανάπτυξη των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής μας, χωρίς όμως αυτό να αποβαίνει σε βάρος της εξυπηρέτησης των μελών της τοπικής μας κοινωνίας.

Επισημάναμε επίσης ότι οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις θα πρέπει να εναρμονίζονται με τα υπάρχοντα κτίσματα και να μην επιβαρύνουν τις υπόλοιπες λειτουργίες της καθημερινότητας.

Η απάντηση που λάβαμε από τον κ. Δήμαρχο ήταν ότι υπάρχει μελέτη, οπότε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα δώσει άδεια στην εταιρεία «ΑΛΕΚΟΣ CLUB» να την υλοποιήσει.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, σας υπενθυμίζω ότι ο συγκεκριμένος χώρος εφάπτεται με τον μεγαλύτερο σε εύρος δρόμο της πόλης μας όπου διενεργούνται πολλές πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις (εθνικές παρελάσεις, περιφορά εικόνας Θεοτόκου, περιφορά επιταφίου, αποκριάτικες εκδηλώσεις κ.α.) και άρα είναι απαραίτητο να παραμένει διαθέσιμος στο κοινό.

Υλοποιώντας μέρος της συγκεκριμένης μελέτης του πρώην Δήμου Αγίου Στεφάνου με τίτλο «Πράσινη Ανάπτυξη» και καλύπτοντας τον προαναφερθέντα χώρο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι θα παρεμποδίσετε την ασφαλή ορατότητα για πεζούς και διερχόμενα οχήματα. Συνυπολογίστε το γεγονός ότι ήδη μπροστά στο συγκεκριμένο καφέ-μπαρ, ένα τμήμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου χρησιμοποιείται παρανόμως για στάθμευση, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων θα είναι αναπόφευκτη.

Δεδομένου ότι το εύρος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου ανήκει εξ ημισείας στον Δήμο και στον Ο.Σ.Ε., αντιλαμβάνεστε τη δυσλειτουργία και την αναστάτωση που θα προκληθεί από οποιαδήποτε αλλαγή στον κεντρικό κόμβο της πόλης μας.

Η πρόταση μου είναι να υλοποιηθεί το αίτημα του επιχειρηματία, αφού πρώτα το Δημ. Συμβούλιο εγκρίνει μια νέα μελέτη που θα συνταχθεί υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας (και όχι από ιδιώτη μηχανικό), εφόσον θα έχει λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του πολυσύχναστου αυτού χώρου και θα έχει μελετήσει προσεκτικά τις αποστάσεις των πεζοδρομίων και όλες τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Οι Δημοτικές Υπηρεσίες δέχονται τα αιτήματα των πολιτών, αλλά εναπόκειται στην ευχέρεια της Διοίκησης του Δήμου η ορθή υλοποίηση τους με γνώμονα το συμφέρον της Πόλης.

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Φτιάξε δωρεάν site ή blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: