Passipoularidou’s Weblog

Φεβρουαρίου 26, 2013

Δήμος Διονύσου-Η απάντηση του Επικεφαλής της Α.Δ.Κ. Αβραάμ Πασιπουλαρίδη στην «Πρόσκληση» του κ. Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρησης

Filed under: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ — passipoularidou @ 7:29 πμ
 

Δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 25.02.2013

Η απάντηση του Επικεφαλής της Α.Δ.Κ. Αβραάμ Πασιπουλαρίδη στην υπ’ άρ. πρωτ. 5398/22-2-2013 «Πρόσκληση» του κ. Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρησης

Picture

 
Κύριε Αντιδήμαρχε, 

Σε ό,τι αφορά την υπ’ αρ. πρωτ. 5398/22-2-2013 «πρόσκλησή» σας, για εξωθεσμική «διαβούλευση τη Δευτέρα 25-2-2013 και ώρα 11:00 π.μ.», προκειμένου «να επιτύχουμε την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου», σας γνωρίζω ότι εξακολουθεί ισχύουσα η εν προκειμένω θέση μου, όπως αυτή είναι ήδη διατυπωμένη στην από 21-2-2013 επιστολή μου προς τον κ. Δήμαρχο, «ότι, σε κάθε περίπτωση,είναι ανεπίτρεπτη η συμμετοχή μου σε οιουδήποτε είδους “παρασυμβούλια”», και τούτο διότι, όπως είναι προφανές, ο τακτικισμός της από εσάς υποκατάστασης του κ. Δημάρχου, ως ενορχηστρωτή εξωθεσμικών διαδικασιών, σε τίποτε απολύτως δε μεταβάλλει την ουσία του ζητήματος.

 Ως εκ τούτου, σας ενημερώνω ότι δεν προτίθεμαι να ανταποκριθώ στην υπ’ όψιν «πρόσκλησή» σας.

Αντιθέτως, αν και όταν αποφασίσετε να αναλάβετε σχετικές πρωτοβουλίες μέσα από τα θεσμικά όργανα του Δήμου (δηλαδή, αρχικά, την Οικονομική Επιτροπή και, εν συνεχεία, το Δημοτικό Συμβούλιο) θα παρευρίσκομαι και θα τοποθετηθώ αναλόγως.

Επιπροσθέτως, θεωρώ ότι η εν προκειμένω μεθόδευση εμπλοκής «των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων», όπως αυτή προκύπτει από την άνω «πρόσκλησή» σας, ισοδυναμεί προς μεθόδευση υποβιβασμού του ζητήματος του προϋπολογισμού-ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου, από κατ’ εξοχήν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ζήτημα που είναι, σε γραφειοκρατικό-λογιστικό και ότι τούτο επιχειρείται δια προφανείς λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας, ασχέτους προς «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλου του Δήμου» που επικαλείσθε.

Εν τοιαύτη περιπτώσει, πρέπει να λάβετε σοβαρώς υπ’ όψιν (ως δημοτική παράταξη) το ενδεχόμενο της εκ νέου (καιμε αποκλειστική σας, βέβαια, ευθύνη) καταψήφισης του προϋπολογισμού.

Τέλος, απλώς και μόνον δια την αποκατάσταση της αληθείας, οφείλω να απορρίψω τον ισχυρισμό που προβάλλεται στην εν λόγω πρόσκληση, καθαρά δια λόγους δημιουργίας εντυπώσεων, πως, τάχα, ενεργούσατε «πάντοτε με πνεύμα συνεργασίας και αναγνωρίζοντας την ανάγκη της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης», δεδομένου ότι, «όπως γνωρίζουν και οι πέτρες», το προσωπείο της «συνεργασίας» και της «συναίνεσης» φορέθηκε όψιμα (και σκόπιμα),αποκλειστικά και μόνον δια το ζήτημα του προϋπολογισμού. 

Για όλα τα υπόλοιπα-πλην προϋπολογισμού- ζητήματα, που απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμο γενικότερα, το «πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας» απουσιάζει επιδεικτικά και προκλητικά από πλευράς της  παράταξής σας, η οποία, αμετανόητη, εμμένει στην πάγια τακτική της βάναυσης καταστρατήγησης «των αρχών της νομιμότητας και της δημοκρατικής ευαισθησίας».

                                                                                         25-2-2013

                                                                               Αβραάμ Πασιπουλαρίδης

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: