Passipoularidou’s Weblog

Αύγουστος 9, 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΏΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΚΟΤΕΧΝΊΕΣ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ « ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ ΔΙΚΤΎΟΥ ΑΠΟΧΈΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΆΡΤΩΝ ΔΉΜΟΥ ΔΡΟΣΙΆΣ »

Filed under: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ — passipoularidou @ 10:10 πμ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Τ..    ………………………………………………

Κατοίκου της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου

Οδός ……………     Τ.Κ. ………

Τηλ: ……………..

 

Προς

Τον  Δήμου Διονύσου

Θέμα: Αναζήτηση ευθυνών για τις κακοτεχνίες του έργου «Κατασκευή δικτύου    αποχέτευσης ακαθάρτων Δήμου Δροσιάς»

          Κατ΄ αρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη διαμεσολάβηση τ.. …………………. του Δήμου κ. ………. , προκειμένου να τακτοποιηθεί το θέμα της αποζημίωσης μου για τις υλικές ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητο μου λόγω των εν θέματι κακοτεχνιών, ένα θέμα που εκκρεμούσε πάνω από ενάμιση έτος.

          Στη συνέχεια, σας ενημερώνω πως, γενομένης σχετικής συζητήσεως με τους ανθρώπους της  αναδόχου εταιρείας του έργου «ΠΡΟΤΕΚΑΤ ΑΤΕ», ούτε λίγο ούτε πολύ μου είπαν ότι …..μου κάνουν χάρη (!!!) που με πληρώνουν εξώδικα, ενώ θα μπορούσαν να μη με πληρώσουν, με συνέπεια να τρέχω στα δικαστήρια.

          Δυστυχώς, οι άνθρωποι της αναδόχου εταιρείας δε δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις σε βάρος της ζωής των κατοίκων του Δήμου από τις κακοτεχνίες του εν θέματι έργου, όπως αυτές τις βιώνουμε καθημερινά.

          Σας θυμίζω σχετικά την υπ΄ αρ. 8/2-3-2012 απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς, που αφορούσε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος της ως άνω αναδόχου εταιρείας, καθώς και παντός άλλου υπευθύνου, με το αιτιολογικό ότι συντρέχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών από τις εν λόγω κακοτεχνίες.

          Πληροφορούμαι ότι, παρά τις πασίγνωστες και πανθομολογούμενες κακοτεχνίες του, το τμήμα του εν θέματι έργου ( που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα ) έχει ……  εξοφληθεί (!!!), χωρίς να παρακρατηθούν χρήματα για τις κακοτεχνίες του έργου. Δηλαδή, η ανάδοχος εταιρεία έχει πάρει όλα τα λεφτά της, καθ’ ην στιγμή τα μπαλώματα των ορυγμάτων του έργου της αποχέτευσης δεν έγιναν σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να  ¨ κάθονται ¨  και εξ αυτού του λόγου, να δημιουργούνται άκρως επικίνδυνες καθιζήσεις ( τρύπες και  ¨κυματισμοί¨ ) στο οδόστρωμα των δρόμων, όπου  ¨ πέφτουν και τσακίζονται ¨  πεζοί και οχήματα.

          Έτσι, για να κάνει  ¨ οικονομία ¨  η κατασκευάστρια εταιρεία, την πληρώνει η τοπική κοινωνία, αλλά και ο Δήμος, ως Ν.Π.Δ.Δ., ο οποίος όχι μόνον μένει εκτεθειμένος, αλλά, επί πλέον καλείται να πληρώσει και τα ¨ σπασμένα ¨  ( σχετική η υπ΄ αρ. πρωτ. 25927/31-7-2013 αίτηση μου ).

          Είναι, πράγματι, λυπηρό και εξευτελιστικό για το Δήμο, με δαπάνες του, ¨να τρέχει¨ πίσω από τις κακοτεχνίες του έργου, βάζοντας τους υπαλλήλους του να βουλώνουν τις τρύπες των ορυγμάτων με ….. χώματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού τα μπαλώματα των ορυγμάτων  ¨ ξανακάθονται ¨ με αποτέλεσμα όχι μόνον οι τρύπες να ξαναδημιουργούνται αλλά, επί πλέον, να  ¨ φυτρώνουν ¨ και καινούργιες.

          Η εικόνα των άκρως επικίνδυνων καθιζήσεων στα οδοστρώματα των δρόμων, εκεί που έχει γίνει το συγκεκριμένο έργο, δε μπορεί να συνεχίσει να αφήνει άπρακτο το Δήμο, ο οποίος οφείλει να προβεί σε σχετικές καταγγελίες, ώστε κάθε υπεύθυνος να  αντιμετωπίσει τις συνέπειες που απορρέουν από τις πλημμέλειες στην κατασκευή αυτού του έργου.

          Ο Δήμος διαθέτει και τα μέσα και ευάριθμη Τεχνική Υπηρεσία, συνεπώς μπορεί        ( και οφείλει ) να διενεργήσει ¨ τομές ¨ στα ορύγματα του έργου της αποχέτευσης, από όπου θα αποδειχτεί ότι τα μπαζώματα τους ευρίσκονται εκτός προδιαγραφών ( δεν συμπιέστηκαν και είναι εντελώς ¨ χαλαρά ¨ ), με αποτέλεσμα τις εν λόγω επικίνδυνες καθιζήσεις στα οδοστρώματα των δρόμων, όπου έχουν  γίνει τα ορύγματα αυτά, σε πολλά χιλιόμετρα της πόλης.

          Πληροφορούμαι ότι ο Δήμος, εν όψει της γενικής κατακραυγής και των επερχομένων σε εννέα μήνες δημοτικών εκλογών, σχεδιάζει να προβεί σε σχετικές ενέργειες μόνον και μόνον δια λόγους επικοινωνιακούς αλλά, πράγματι, ανώδυνους για τους υπευθύνους. Ελπίζω να διαψευσθούν οι πληροφορίες μου αυτές.

          Κατόπιν τούτων, ζητώ από τον Δήμο, ενεργώντας ουσιαστικά και υπεύθυνα , να προβεί σε εμπεριστατωμένη καταγγελία προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή για τις εν θέματι κακοτεχνίες, ώστε να αναζητηθούν και αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες σε βάρος παντός υπευθύνου.

Δροσιά  6-8-2013

                                                                                               .   Αναφέρ……

 

                                                                                   …………………………………

Υ.Γ. Ο αρ. πρωτ. της παραπάνω αναφοράς είναι 26648/6-8-2013

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: