Passipoularidou’s Weblog

Αύγουστος 12, 2013

ΔΉΜΟΣ ΔΙΟΝΎΣΟΥ-Α.Δ.Κ.-ΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΨΗΦΙΣΘΕΝΤΟΣ ΤΗΝ 25-6-2013 ΝΟΜΟΥ «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΤΑΞΕΩΝ ΠΕΡΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ».

Filed under: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ — passipoularidou @ 3:54 μμ
Picture

Δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 12.08.2013
ΟΙ  ΣΕ  ΒΑΡΟΣ  ΤΩΝ  ΟΙΚΙΣΜΩΝ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ  ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΝΕΟΨΗΦΙΣΘΕΝΤΟΣ  ΤΗΝ 25-6-2013  ΝΟΜΟΥ  «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ  ΤΩΝ  ΔΑΤΑΞΕΩΝ  ΠΕΡΙ  ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ  ΚΑΙ  ΑΛΛΕΣ  ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ».
Η “επί των οικισμών” της “Συνδιοίκησης” επικεφαλής της “Συμμαχίας για τον Πολίτη”  κα Ελένη Παπαπαναγιώτου, δι’ ευνοήτους λόγους σκοπιμότητος, υποβιβάζει τις καταστροφικές συνέπειες του εν θέματι νόμου σε βάρος των οικισμών του Δήμου.Σε σχετική τοποθέτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2-7-2013, που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της “Συμμαχίας”, αναφέρει τα εξής σχετικά:

«Όχι, κύριε Δήμαρχε, αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε δεν λύνει το πρόβλημά μας».

«Για μας απαρέγκλιτος στόχος είναι η κατάργηση του άρθρου 24…».

Σε επόμενη τοποθέτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1-8-2013, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της “Συμμαχίας”, συμπληρώνει:

«Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για το κτηματολόγιο, τα δικά μας θέματα ούτε τα καλυτέρευσε ούτε τα χειροτέρευσε.

Δεν μπήκε τώρα η ταφόπλακα που περιγράφει ο κ. Πασιπουλαρίδης.

Η ταφόπλακα των οικισμών μπήκε με το νόμο της Μπιρμπίλη το 2010, ίσως δεν το κατάλαβε, ίσως μπερδεύτηκε, δεν πειράζει, το θέμα είναι πως η ταφόπλακα αυτή πρέπει να φύγει.»

Κατά ταύτα, η κα Παπαπαναγιώτου ισχυρίζεται ότι ο εν θέματι νεοψηφισθείς νόμος για το κτηματολόγιο, σε ό,τι αφορά τους οικισμούς, είναι ένας αδιάφορος-ουδέτερος νόμος, ο οποίος, απλώς, «δεν λύνει το πρόβλημα» ενώ «ούτε καλυτερεύει ούτε χειροτερεύει» την κατάσταση.

Γι’ αυτό και ζητάει να καταργηθεί μόνο το “άρθρο 24” (το οποίο, και μόνον, θεωρεί ως “ταφόπλακα”).

Ο εν θέματι νεοψηφισθείς νόμος για το κτηματολόγιο δε φαίνεται να ενοχλεί την κα Παπαπαναγιώτου και, γι’ αυτό άλλωστε, δε ζητάει την κατάργησή του.

Η θέση της Α.Δ.Κ. είναι ότι, με το “άρθρο 24” της Μπιρμπίλη, το 2010, οι οικισμοί “γκρεμίστηκαν” (άλλως,  “ενταφιάστηκαν”) και, ότι με τον εν θέματι νεοψηφισθέντα νόμο, το 2013,ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, οι οικισμοί “ξεθεμελιώθηκαν” (άλλως, μπήκε και η “ταφόπλακά τους”).

Γι’ αυτό και ζητάμε την κατάργηση ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ.

Η θέση αυτή αιτιολογείται ως εξής:

Με “το άρθρο 24” του νόμου Μπιρμπίλη προβλέπεται ότι ΜΟΝΟΝ Η ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ στους οικισμούς διέπεται από τις απαγορευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας ενώ, μετά τον νεοψηφισθέντα νόμο για το κτηματολόγιο, στις απαγορευτικές διατάξεις αυτές υπήχθη, πλέον, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.

Παραδείγματος χάριν, μετά την ψήφιση του νέου νόμου, το προγραμματιζόμενο έργο της αποχέτευσης των οικισμών του Δήμου επιτρέπεται να υλοποιηθεί νόμιμα μόνον κατόπιν προηγούμενης βεβαίωσης του Δασαρχείου ότι ο χαρακτήρας των εκτάσεων, μέσα στις οποίες θα εκτελεστεί το έργο αυτό, δεν είναι δασικός-αναδασωτέος.

Συνακόλουθα, δε μπορεί ο Δήμος (ούτε, βέβαια, και κανείς άλλος) να πραγματοποιήσει ΝΟΜΙΜΑ καμία απολύτως παρέμβαση στις “δασικές”- “αναδασωτέες” περιοχές των οικισμών, εκτελώντας οποιοδήποτε δημοτικό έργο ή κατασκευή ή άλλου είδους επέμβαση, καθότι, μέσα στις περιοχές αυτές, υπό το κράτος, πλέον, της ισχύος του εν θέματι νεοψηφισθέντος νόμου, κατά το κοινώς λεγόμενο, “δε μπορεί να πετάξει ούτε κουνούπι”.

Αυτά καταλάβαμε εμείς, όπως τα αντιλαμβάνεται ένας μέσος κοινός άνθρωπος, και, όπως θα δείξουμε ακολούθως, άλλοι είναι “οι μπερδεμένοι” εν προκειμένω (και δη με σφοδρά “τρικυμία εν κρανίω”).

Μία εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του έτους 2010, δημοσιοποιήθηκε ανακοίνωση του τότε επικεφαλής της “Συμμαχίας για τον Πολίτη” (και τότε Δημάρχου Δήμου Αγ. Στεφάνου) κ. Παναγιώτη Βορριά, με την οποία δήλωνε ότι, με το άρθρο 24 του ν. 3889/2010:

– Δίνεται η Χρυσή δυνατότητα τακτοποίησης όλων των ζητημάτων.
– Θα μπορούν να δομηθούν ακόμα και αδόμητα τμήματα οικισμών, που βρίσκονται σε θεωρούμενες δασικές περιοχές.
– Το ζήτημα του οικισμού στο Πευκόφυτο θα τακτοποιηθεί «με κυριολεκτικά express διαδικασίες».
–  Επίκεινται «ελπιδοφόρες εξελίξεις, που θα νοικοκυρέψουν ολόκληρο τον Νέο δήμο».
–  Έχουμε κυριολεκτικά στα χέρια μας τα κλειδιά των Οικισμών του νέου Δήμου.

Επίσης δήλωνε ότι:

– Συμβάλλαμε ουσιαστικά στις «ελπιδοφόρες εξελίξεις» που δρομολογεί “το άρθρο 24” του νόμου Μπιρμπίλη.

Μετά την πιό πάνω επίσημη τοποθέτηση της “Συμμαχίας για τον Πολίτη”, ότι “το άρθρο 24” του νόμου Μπιρμπίλη είναι “καλό και άγιο”, επηκολούθησε τριετής περίπου ένοχη σιωπή (τόσο από πλευράς “Συμμαχίας” όσο και από πλευράς “Συνδιοίκησης”).

Και, λέμε “ένοχη σιωπή”, διότι οι της “Συμμαχίας”, δημοσίως, “ενδιεφέρθησαν” διά πλείστα όσα άλλα προβλήματα, όπως, π.χ. για την απαλλοτρίωση του ακινήτου (συνιδιοκτησίας της κας Παπαπαναγιώτου) για τη δημιουργία αντλιοστασίου ακαθάρτων της ΕΥΔΑΠ στη θέση “Βρυσάκι” στην οδό Σωκράτους στον Άγιο Στέφανο (βλέπετε σχετικά τα “τριάκοντα αργύρια” του “μνημονίου-φύλου συκής” μεταξύ “Ενωτικής Πρωτοβουλίας” – “Συμμαχίας για τον Πολίτη”, προκειμένου να “δικαιολογηθούν τ’ αδικαιολόγητα” της ψήφισης του Προϋπολογισμού-διάσωσης Καλαφατέλη-επισημοποίησης της “Συνδιοίκησης”).

Είναι χαρακτηριστικό ότι, για τον Άγιο Στέφανο, οι της “Συμμαχίας” ενδιεφέρθησαν για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, πλην του θέματος – “ταμπού” του οικισμού (βλέπετε δελτίο τύπου της “Συμμαχίας” της 14-6-2013), το οποίο, από κοινού με τους της “Πρωτοβουλίας”, ως “Συνδιοίκηση”, κρατάνε με “νύχια και με δόντια” (να δούμε πόσο θ’ αντέξουν ακόμα) εκτός ατζέντας, για ιδιοτελείς λόγους σκοπιμότητας.

Μετά το συνεχές δημόσιο “κράξιμο” από πλευράς Α.Δ.Κ., τόσο για τη μεθόδευση εξωθεσμικής (δηλαδή ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου) διαχείρισης από τη “Συνδιοίκηση” του θέματος των οικισμών όσο και για το “φιάσκο” στο οποίο κατέληξε η πιό πάνω μεθόδευση, με την ψήφιση του εν θέματι νόμου για το Κτηματολόγιο, βγήκε η κα Παπαπαναγιώτου, για να “καθησυχάσει το ακροατήριο”, λέγοντας ότι το “φιάσκο”…. δεν είναι “φιάσκο”, βρε αδελφέ, και “να αφήσουμε τις υπερβολές”.

Αλήθεια, τι άλλο μπορούσε να πει, αφού το “φιάσκο” αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα της συνδιαχείρισης από τη “Συνδιοίκηση” του θέματος των οικισμών, με πρωταγωνίστρια την ίδια; (Άλλωστε, “αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει”).

Και, όχι μόνον αυτό, αλλά είχε και το θράσος να δηλώσει, ανερυθρίαστα, στο Δημοτικό Συμβούλιο (στις 2-7-2013) ότι:

«Για μας απαρέγκλιτος (!!!!!) στόχος είναι η κατάργηση του άρθρου 24 του νόμου Μπιρμπίλη».

Ντρέπεται να πει ότι έκαναν “τριφασική κωλοτούμπα” και ότι ήρθαν, εκόντες-άκοντες, στα λόγια μας.


Σχετικές παλαιότερες αναρτήσεις:

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: