Passipoularidou’s Weblog

Οκτώβριος 18, 2013

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ-ΔΡΟΣΙΑ-Α.Δ.Κ.- ΑΝΤΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (GOOD BYE OUR SCHOOL FOREVER).

Filed under: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ — passipoularidou @ 8:52 πμ
 
Picture

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 17.10.2013                          ΑΝΤΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
(GOOD BYE OUR SCHOOL FOREVER).
Αυτό έγραψε κάποιος μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς στον τοίχο του σχολείου του, το κατάντημα του οποίου φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ενώ κάποιες κτιριακές εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Καργάκου, στη Σταμάτα, ενοικιάστηκαν από το Δήμο Διονύσου για την εκεί μετακόμιση,ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ, του ΕΠΑΛ Κρυονερίου και του ΙΕΚ Αγίου Στεφάνου, μεταφέρθηκαν εκεί ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς. (Άλλωστε, ως πασίγνωστον, το να αναζητά κανείς νομιμότητα στις ενέργειες του Δήμου Διονύσου ισοδυναμεί με το να “ψάχνει ψύλλους στ’ άχυρα”).

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, η πραξικοπηματική αυτή “μετακόμιση” του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς στις εγκαταστάσεις της πρώην σχολής Καργάκου έτυχε της απολύτου αποδοχής και της επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Πολίτη, κας Λένας Παπαπαναγιώτου (“Συνδιοίκηση”, γαρ), η οποία, κατόπιν αυτοψίας, απεφάνθη υπέρ της … ακαταλληλότητας (!!!) του Δημοτικού Δροσιάς και δήλωσε ευχαριστημένη από τη “μετακόμιση”.

Έτσι εγκαταλείφθηκε στο έλεος της μοίρας του το Δημοτικό, το οποίο, υπό τα απαθή όμματα των τοπαρχούντων, βανδαλίστηκε (και συνεχίζει να βανδαλίζεται) αγρίως, όπως δε καταγγέλλεται από τους αγανακτισμένους περίοικους, φέρεται να γίνεται στους χώρους του και διακίνηση ναρκωτικών.

Το να έχει κανείς την απαίτηση από το Δήμο Διονύσου, τη Δημοτική Κοινότητα και την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου ν’ ασχοληθεί με το ζήτημα, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί (και μάλιστα κακόγουστο).

Οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι με την αυτοπροβολή τους στο διαδίκτυο, στους χορούς, στα πανηγύρια και στις εκδηλώσεις (γενικά, “όπου γάμος και χαρά”), προς άγραν ψήφων, εν όψει και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Μαΐου. 

Περνούν και αντιπερνούν μπροστά από το σχολείο “ τυρβάζοντες περί άλλα ”.

Η απόλυτη κατάπτωση (βλέπε “ξεφτίλα”) στο δημόσιο βίο και στη διαχείριση των κοινών   από τους ανευθυνοϋπεύθυνους “τοπαρχούντες” σε όλο της το μεγαλείο.  

Παρατηρείστε καλά τις φωτογραφίες της κατεστραμμένης δημόσιας περιουσίας του ρημαγμένου (πρώην) Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς και επιχειρείστε να απαντήσετε στο εξής ερωτηματολόγιο: 

1. Υπάρχει ή δεν υπάρχει, ακόμη, μπόλικο δημόσιο χρήμα “για ξέσκισμα”; 

Λάβετε υπ’ όψιν, επί πλέον, ότι θα επακολουθήσει, κάποια στιγμή προεκλογικά, και άλλο “ξέσκισμα” δημόσιου χρήματος (και μάλιστα υπερδιογκωμένο λόγω των καταστροφών) μέσω της δέουσας “απ’ ευθείας ανάθεσης” σε εργολάβο του “ευπρεπισμού” των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Δροσιάς.

2.  Το “βαρέλι” που πέφτουν οι δυσβάστακτοι φόροι έχει ή δεν έχει “πάτο”; 

Πιάνουν ή δεν πιάνουν τόπο οι δημοτικοί φόροι;

3. Αν δεν άφηναν το σχολείο να ρημάξει, θα μπορούσαν, ναι ή όχι, να το “μεταφέρουν” στις εγκαταστάσεις Καργάκου, “δικαιολογώντας” έτσι και το ανάλογο υπέρογκο ενοίκιο; (Συγκρίνατε με τους “χαλασμένους” αξονικούς τομογράφους των Δημόσιων Νοσοκομείων).

4. Φταίνε ή δεν φταίνε οι Γερμανοί και η Μέρκελ για το κατάντημα του σχολείου;

5. Οι μαθητές που μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο ρημαγμένο σχολείο για να “θαυμάσουν τ’ αξιοθέατα”, παραδειγματίζονται υπέρ του σεβασμού ή της περιφρόνησης της δημόσιας περιουσίας;

6. Υπάρχει περίπτωση, έστω μία στο εκατομμύριο, να επιληφθεί οποιαδήποτε διωκτική αρχή (διοικητική, αστυνομική, εισαγγελική ή άλλη), προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι (για την προστασία της δημόσιας περιουσίας των σχολείων) της Δημοτικής Αρχής του Δήμου και να “πληρώσουν τα σπασμένα”, προεξάρχοντος του κ. Δημάρχου (ο οποίος, μάλιστα, δεν έχει καν ορίσει υπεύθυνο αντιδήμαρχο Δροσιάς, διατηρώντας ο ίδιος τη σχετική αρμοδιότητα;). 

7. Η εικόνα του σχολείου σας θυμίζει τίποτα από την εικόνα που εμφανίζει, γενικά, ολόκληρος ο Δήμος;

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: