Passipoularidou’s Weblog

Ιανουαρίου 7, 2014

Ρόδι

Filed under: Uncategorized — passipoularidou @ 8:46 μμ

 
Ρόδι: Πλούσιο ΣΕ Βιταμίνες ΚΑΙ αντιοξειδωτικά Ο Χυμός του Ροδιού έχει 2-3 φορές περισσότερη αντιοξειδωτική δράση από ότι το κόκκινο κρασί ή το πράσινο τσάι. Στην αρχαιότητα το ρόδι αναφέρεται ως ιερός καρπός, σύμβολο της γονιμότητας, της αφθονίας και της καλής τύχης! Επίσης, διαθέτει περίοπτη θέση στις τελετές, στην τέχνη και στη μυθολογία των Αιγυπτίων και Ελλήνων! Όμως, εκτός από τις αρχαίες 

ιστορικές του ιδιότητες χρησιμοποιείται στην ιατρική με ευεργετική δράση σε διάφορες ασθένειες! Η ροδιά καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο και ευδοκιμεί σε θερμές περιοχές, στα νησιά και στις εσωτερικές πεδιάδες. Είναι φυλλοβόλος θάμνος ή μικρό δέντρο, με μεγάλα μονήρη άνθη, συνήθως κόκκινα και σπανιότερα λευκά. Ο καρπός της είναι το ρόδι και είναι σωροκάρπιο ή συγκάρπιο από πολλές δρύπες (παλαιότερα ονομαζόταν σίδιο), ενώ, ο χυμός του ροδιού αντιπροσωπεύει τα τρία τέταρτα του βάρους του. Το ρόδι και ο χυμός του έχουν ευχάριστη γεύση και έντονο κόκκινο χρώμα! Είναι πλούσια σε βιταμίνες (Κ. C, Ε, φυλλικό οξύ, παντοθενικό οξύ, Β6), μέταλλα (χαλκό, κάλιο, μαγγάνιο) φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες! Σύμφωνα με την τρέχουσα έρευνα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες του αποτελούν τα πλέον θεραπευτικά ευεργετικά συστατικά του και συγκεκριμένα είναι οι ελλαγιτανίνες, τα φλαβονοειδή, οι ανθοκυανιδίνες, οι ανθοκυανίνες και οι οιστρογονικές φλαβονόλες και φλαβόνες. Η ενέργεια που μάς παρέχει είναι: Ρόδι, νωπό, ολόκληρο , τεμάχιο 154 γρ. Περιέχει 105 θερμίδες Ρόδι, νωπό, το περιεχόμενο 100 γρ.Περιέχει 97 θερμίδες Ρόδι, χυμός, ποτήρι 250 γρ.Περιέχει 110 θερμίδες Αν. ΚΑΙ ΤΑ θεραπευτικά οφέλη ΤΟΥ Ροδίου μπορούν αποδοθούν ΝΑ ΣΕ διάφορους μηχανισμούς, η έρευνα έχει επικεντρωθεί στις αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Συγκεκριμένα, έχει φανεί πως ο χυμός του ροδιού έχει 2-3 φορές περισσότερη αντιοξειδωτική δράση από ότι το κόκκινο κρασί ή το πράσινο τσάι.Λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης δρα έναντι των ελεύθερων ριζών, μειώνει το οξειδωτικό στρες και την υπεροξείδωση των λιπιδίων. Έτσι, συμβάλλει έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων, της δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας, της γήρανσης του δέρματος.Επιπλέον, φαίνεται πως προστατεύει έναντι καρκίνων όπως του προστάτη, του μαστού, του δέρματος, του κόλον, του πνεύμονα. Επίσης, αποτελεί ασπίδα έναντι της οστεοαρθρίτιδας, προάγει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, συμβάλλει στη μείωσης της αρτηριακής πίεσης, δρα έναντι βακτηριακών λοιμώξεων, οδοντιατρικών ασθενειών. Άλλες πιθανές ευεργετικές ιδιότητές του είναι η πρόληψη έναντι της στυτικής δυσλειτουργίας, της ανδρικής στειρότητας, της νόσου Αλτσχάιμερ, της παχυσαρκίας.

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Φτιάξε δωρεάν site ή blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: