Passipoularidou’s Weblog

Μαΐου 14, 2014

ΔΉΜΟΣ ΣΙΟΝΎΣΟΥ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ

Filed under: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ — passipoularidou @ 4:26 μμ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΔΡΟΣΙΑΣ

 

Δροσιώτη – Δροσιώτισα.

 

Την επομένη Κυριακή ψηφίζεις για τη νέα Δημοτική Αρχή της επόμενης πενταετίας. Γι’ αυτό αξίζει τον κόπο να σκεφτείς σοβαρά την όποια επιλογή σου.

Αν έχεις διάθεση για λεπτομερή ενημέρωση, μπες στην ιστοσελίδα www.adk2010.com, όπου εκτίθεται διαχρονικά “ο βίος και η πολιτεία” της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Αν δεν έχεις τέτοια διάθεση, απλώς βγες μία βόλτα μέσα στη Δροσιά.

Οτιδήποτε βλέπεις, δρόμους, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους, πλατείες, χώρους πρασίνου, αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινοτικό κατάστημα, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, οίκο ευγηρίας, αποχέτευση ακαθάρτων και ομβρίων, δημοτικό φωτισμό, δίκτυο ύδρευσης κ.λπ. ΟΛΑ τους ανεξαίρετα είναι έργα των ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ δημοτικών αρχών.

Η δημοτική αρχή του Γιάννη Καλαφατέλη δε μπήκε στον κόπο να κάνει ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ. Και, όταν λέμε κανένα, εννοούμε το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΕ, ήτοι οδοποιία: ΜΗΔΕΝ, πεζοδρομήσεις: ΜΗΔΕΝ, απαλλοτριώσεις ή διαμορφώσεις κοινοχρήστων χώρων:  ΜΗΔΕΝ,  κ.ο.κ.

ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΟΛΑ!

Το “έγκλημα” σε βάρος της Δροσιάς έγινε εκ προμελέτης.

Παράδειγμα: Καθ’ ην στιγμή ο κ. Δήμαρχος επικαλείται “οικονομική ευρωστία” του Δήμου, την ίδια στιγμή προβλέπει ΜΗΔΕΝΙΚΑ κονδύλια στον Προϋπολογισμό για απαλλοτριώσεις κοινοχρήστων χώρων, προκειμένου να μην απαλλοτριωθεί κοινόχρηστος χώρος αθλοπαιδιών (και δη κοντά σε χώρο απαλλοτριωθέντα από τον Ο.Σ.Κ. για τη δημιουργία σχολικής μονάδας), ο οποίος και, τελικά, οικοπεδοποιήθηκε και παραδόθηκε σε ιδιώτες. Και, ολ’ αυτά, παρά το γεγονός ότι ο πρώην Δήμος Δροσιάς έχει “κληροδοτήσει” στον νέο Δήμο Διονύσου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, που προορίζονταν, μεταξύ άλλων, και για απαλλοτριώσεις κοινοχρήστων χώρων.

Ο δημοτικός οίκος ευγηρίας επί της Λεωφόρου Σταμάτας, ένα “κόσμημα” που παραδόθηκε προ τετραετίας στον Δήμο τελειωμένο και έτοιμο προς χρήση, όχι μόνον παραμένει κλειστός και ρημάζει αλλά, ακόμη και τώρα, προεκλογικά, κανένας απολύτως λόγος δεν αρθρώνεται γι’ αυτόν, λες και είναι ανύπαρκτος.

Το Δημοτικό Σχολείο το έκλεισαν και οι εγκαταστάσεις του βανδαλίστηκαν. Το αίτιο; Η εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας σε γειτονικό ξενοδοχείο. Δηλαδή, αντί ο Δήμος να προσφύγει στα δικαστήρια και, ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ, να διαταχθεί η άμεση αποκαθήλωση των κεραιών, αντ’ αυτού, μεταφέρθηκε η λειτουργία του σχολείου σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις ενώ, για τις κεραίες, ο Δήμος αδιαφορεί.

Σε ό,τι αφορά την αποχέτευση, όχι μόνον άφησαν ανεκτέλεστο το μισό έργο στην υπόλοιπη Δροσιά αλλά και, όπου το έργο εκτελέστηκε, ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ τις συνδέσεις των κατοικιών με το αποχετευτικό δίκτυο, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή να γίνουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την εκτέλεση του ίδιου του έργου, δηλαδή ΠΡΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ περίπου, ενώ και το κατάστρωμα των δρόμων, αντί να είναι επίπεδο, “κυματίζει” λόγω κακοτεχνιών, “χορεύοντας” οδηγούς, επιβάτες και αυτοκίνητα.

Αυτά τα ολίγα (αναγκαστικά λόγω στενότητος χώρου).

Αγαπητοί Δροσιώτη-Δροσιώτισα, αν θέλετε η “δροσιά” να ξαναγίνει «ΔΡΟΣΙΑ» (με κεφαλαία), η ενδεδειγμένη επιλογή είναι προφανής: Το ψηφοδέλτιο των Ανοιχτών Οριζόντων με υποψήφιο δήμαρχο τον συντοπίτη μας Διονύση Ζαμάνη.

                                                                                        ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ

 

Picture

Γεννήθηκε στη Δροσιά. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας και Δήμαρχος του Δήμου Δροσιάς από το 1995 μέχρι το τέλος του 2010.

Η βαθιά γνώση των προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εμπειρία που διαθέτει και το γεγονός ότι σε όλη τη διαδρομή του άσκησε χρηστή οικονομική πολιτική και πετυχημένη διοίκηση συνετέλεσαν ώστε:

● Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να ανατεθούν σημαντικότατα έργα υποδομής, όπως: αποχέτευση ακαθάρτων, κατασκευή αγωγού απορροής ομβρίων στη Γρ. Λαμπράκη-Πεύκων και Λ. Μαραθώνος, «πράσινη ζωή στην πόλη» με διαμορφώσεις οδών και πλατειών (Αθηνών, Κέδρων) και φωτισμό της οδού Γρ. Λαμπράκη καθώς και (με ίδιους πόρους) αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων της Δροσιάς με άλλα, μη ενεργοβόρα, τύπου LED.

● Να αφήσει στον Καλλικρατικό Δήμο Διονύσου χρηματικό διαθέσιμο υπόλοιπο 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Την τελευταία δημοτική περίοδο άσκησε τα καθήκοντά του κατά τον καλύτερο τρόπο, περιφρουρώντας τα συμφέροντα των δημοτών από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.       Τηλ. επικοινωνίας  6938101717.

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: